rel="stylesheet" type="text/css" href="main.css">

Nejlepší příběhové hry

Co hry zde musí splňovat:

Pár doporučení pro hraní

  1. Nehrajte hry příliš rychle, pokud hru dohrajete stejný den co jste ji začali hrát, příběh příliš rychle ukončíte a nestihnete se do něj ponořit. Doporučuji si dávat pravidelné přestávky, hrát pouze část hry za den a dohrát ji až za několik dní nejdříve.
  2. Doporučuji tyto hry hrát v jazyce kterému dobře rozumíte, špatné porozumnění příběhu může nepříjemně ovlivnit vaši hru.

Seznam her:

(seznam není seřazen podle toho jak je jaká hra dobrá, pouze v pořadí v jakém jsem je sem připsal)

Hry označené kurzívou nemusí být hrány pro celkový požitek z herní série. Jedná se například o odbočky z příběhu, které mají samostatný příběh, případně o krátké herní trailery.

Life is Strange

Počet dílů: 5

  1. Life is Strange (2015)
  2. Life is Strange: Before the Storm (2017)
  3. The Awesome Adventures of Captain Spirit (2018)
  4. Life is Strange 2 (2018)
  5. Life is Strange: True Colors (2021)

Popis prvního dílu:
Hra sleduje studentku Max Caulfieldovou, která zjistí, že má schopnost vracet čas. Hráč může příběh ovlivnit řadou rozhodnutí, každá volba vyvolává efekt motýlích křídel, kde malé změny vedou k velkým variacím později. Vracení času pak umožňuje hráči vyzkoušet dopady různých variant. (zdroj: Wikipedia)


The Walking Dead: A TellTale Series

Počet dílů: 5

  1. The Walking Dead Seasone 1 (2012)
  2. The Walking Dead Seasone 2 (2013-2014)
  3. The Walking Dead: Michonne (2016)
  4. The Walking Dead Seasone 3: A New Frontier (2016-2017)
  5. The Walking Dead Seasone 4: The Final Season (2018-2019)

Popis prvního dílu:
The Walking Dead je pětidílná série odehrávající se stejném světě jako cenami ověnčená komiksová série Roberta Kirkman. Hrajte jako Lee Everett, odsouzený trestanec, který dostal druhou šanci žít ve světě zpustošeném nemrtvými. Ve světě, kde se mrtvoly ožívají a přeživší se nezastaví před ničím, jen aby zajistili svou vlastní bezpečnost, mu může ochrana osamoceného dívky jménem Clementine nabídnout vykoupení ve světě, které se stalo peklem. (zdroj: supergamer.cz)


The Wolf Among Us

Počet dílů: 2

  1. The Wolf Among Us (2013)
  2. The Wolf Among Us 2 (?)

Popis prvního dílu:
The Wolf Among Us je série pěti epizod podle cenami ověnčené komiksové série Fables (DC Comics/Vertigo). Je to často násilný, zralý a drsný thriller, kde postavy a mýtické stvoření, tradice a legendy jsou skutečné a existují v našem světě. Jako Bigby Wolf, velký zlý vlk v lidské podobě, zjistíte, že brutální, krvavá vražda je jen příchuť tom, co může nastat v herní sérii, kde má každé Vaše rozhodnutí ohromné následky. (zdroj: supergamer.cz)


Detroit: Become Human

Počet dílů: 1

  1. Detroit: Become Human

Popis prvního dílu:
Vstupte do metropole Detroit blízké budoucnosti v roce 2038, město je omlazené představením vysoce pokročilých androidů, který existují pouze pro sloužení lidstvu. Ale to vše se změní ... Vžijte se do kůže třech různých androidů při kolísání světa na pokraji chaosu. Vaše rozhodnutí dramaticky rozhodují o dramatických a intenzivních momentech hry. S tisíci rozhodnutí a tucty zakončení se podílíte na budoucnosti Detroitu. (zdroj: supergamer.cz)


Beyond Two Souls

Počet dílů: 1

  1. Beyond Two Souls

Popis:
Jodie, která se narodila ve spojení se záhadnou entitou s neuvěřitelnými schopnostmi, je jiná. Vaše činy rozhodnou o osudu Jodie, která na cestě za odhalením pravdy o tom, kým je, čelí mimořádným výzvám, nebezpečí a srdcervoucím ztrátám. Vytvořte si akcí nabitý příběh prostřednictvím svých rozhodnutí a činů při prožívání jejího života - dívky, která se narodila s napojením na nadpřirozenou entitu jménem Aiden. Při hraní za Jodie i Aidena budete čelit velkolepým fyzickým i psychickým výzvám, abyste pochopili, co se skutečně skrývá... za nimi. (zdroj: quanticdream.com)

Hraní této hry může být lepší bez předchozího vidění traileru i čehokoliv o hře.

Fahrenheit / Indigo Prophecy

Počet dílů: 1

Popis prvního dílu:
In the men's room of a diner a mysterious murder takes place. The murderer is an ordinary man. He has no idea who his victim is. But this isn't an isolated incident. All over New York regular people are killing total strangers. The only link between the killings is that they all show the same ritual patterns. (zdroj: GOG)

Hraní této hry může být lepší bez předchozího vidění traileru i čehokoliv o hře.




Další unikátní příběhové hry

Hry, které nejsou klasické příběhovky, ale poskytují unikátní příběh, který může hráč ovlivnit

Papers Please

Popis:
Gratulujeme. Říjnová pracovní loterie je u konce. Vaše jméno bylo zvoleno. Hlaste se co nejdříve Ministerstvu Přijetí na hrnaičním přechodu na Grestinské hranici. Pro vás a vaši rodinu bude vyhrazen byt ve Východním Grestinu. Očekávejte bydlení osmé třídy. Slává Arstotzce (zdroj: Steam)